personal-magnus-karlssonVi har aldrig träffats, men ändå känner jag igen honom när vi ses.

– Det blir så när man har jobbat 22 år i branschen, svarar han. Säg en adress i Norrköping och jag har antagligen varit där och jobbat. Snart är det likadant här i Söderköping.

Magnus Karlsson är 41 år, bor med sin fru i Norrköping och är ny fastighetsvärd på Ramunderstaden sedan årsskiftet. Han ansvarar för området Alboga och har tillsammans med Reinert Nyman även hand om de kommunala fastigheterna.

Även ett kommunalt uppdrag

Förutom att äga och sköta om cirka 800 egna lägenheter har Ramunderstaden även ett kommunalt uppdrag. Vi är kommunens samlade fastighets- och lokalvårdskompetens och förvaltar bland annat skolor, förskolor, kommunhuset, äldreboende och LSS-boende.

– Vad en fastighetsvärd gör? Allt mellan golv och tak, säger han och skrattar. Det blir det mesta när det kommer till att sköta om fastigheterna. Vatten, avlopp, golvlister, dörrar och fönster. Egentligen allt förutom att vattna blommorna och klippa gräset. Det får vi hjälp med.

Det som lockar allra mest med jobbet är variationen. Han fikar i samma lokal varje dag, men har alltid nya problem att lösa när han går utanför dörren.

– Du kanske hör att jag har lätt för att prata, säger han. Det hjälper till i jobbet. Jag gillar att prata med hyresgästerna och fråga vilka de är och vad de har gjort i sina liv. Dessutom är kollegorna ett skönt gäng. Alla är olika, precis som det ska vara. Det känns som att jag har kommit hem.

Array