Ödmjuk, glad och social kille i sina bästa år. Så presenterar sig Daniel Hallin när jag ringer upp och ber honom berätta vem han är. Att jag tidigare under dagen har lyckats missa två avtalade tider för den här intervjun tar han med en axelryckning. Det blir bara så ibland, säger han och skrattar.

Fastighetsvärd Daniel HallinFrån att vi sågs första gången fram till nu har min bild inte förändrats nämnvärt av honom. Daniel är den glada och sociala killen från Norrköping som numera bor med sambon och barnen i Valdemarsvik. Han gillar att lösa problem och att hjälpa dem han möter.

– Jobbet som fastighetsvärd är helt klart ett serviceyrke, säger han. Jag träffar mycket människor hela dagarna och gillar verkligen att se till så de mår bra. Ibland är det lätt, andra stunder svårare. Jag tröttnar aldrig på att göra ett bra jobb eftersom den ena dagen aldrig är den andra lik.

Dagens ros under helgen

Att han gör ett bra jobb bekräftar kollegorna men även de hyresgäster som nyligen såg till att han fick Dagens ros i tidningen.

– Det gjorde mig självklart glad, att jag får bekräftelse på att jag gör mitt jobb.

Skämtet han inledde intervjun med, att han är en ödmjuk person, visar sig flera gånger under samtalet vara mer sanning än någonting annat. Han tycker att han bara gör sitt jobb när han får dem omkring sig att bli glada. Lusten att hjälpa andra människor har funnits med honom sedan han var liten.

– Då hade jag tankar på att bli ambulansförare. Men det blev varken så eller att jag stannade kvar inom industrin eller som säljare. Allt det här är både jag och sambon jätteglada för i dag. Vi pratade om det för bara några dagar, det här med att jag har hittat rätt. För när jag vaknar på måndagsmorgonen är det med en känsla av att det ska bli rejält kul att gå iväg och jobba.

Vi säger snart adjö för den här gången, men jag hinner ställa en sista fråga. Vad är det han gillar bäst med jobbet? Han svarar direkt att han älskar stämningen bland kollegorna. Men det han verkar gilla allra mest är hyresgästerna i de områden han ansvarar för: Alboga, Blå Porten, Birkagården och Lantmannen. Det fantastiska i att få höra deras berättelser och att byta erfarenheter med dem. Och kanske även att få ta hand om och göra dem glada.