Linda och Marie, från Bobutiken hos Ramunderstaden

Marie är den utbildade kocken som ville byta yrkesbana, sökte ett jobb som lokalvårdare och istället blev anställd som lokalvårdsassistent. Linda är kvinnan som älskar att dansa och tycker det är skönt att ha fått tillbaka sitt liv igen efter en hektisk uppstartsperiod på det nya jobbet.

Marie har arbetat på Ramunderstaden sedan januari 2013. Hon sökte ett jobb som lokalvårdare, men fick under anställningsintervjun frågan om hon inte hellre ville jobba i Bobutiken som lokalvårdsassistent. Från början handlade jobbet om att arbeta parallellt med lokalvårdschefen, men har nu blivit allt mer administrativt.

– Jag är lite alltiallo, säger Marie. Jag sköter den största biten av felanmälan och hjälper till att svara i växeln. Sedan ser jag till att våra 31 lokalvårdare har allt städmaterial de behöver och att vi får in vikarier när lokalvårdarna blir sjuka.

Linda kommer från Norrköping. Hon började sin anställning på Ramunderstaden 1 juli, men har sedan april gått parallellt med Anne-Marie, som gick i pension under sommaren.

– Det blev långa dagar under sommaren, men nu börjar jag komma in i alla rutiner, säger Linda. Men det hade kunnat ta ännu längre tid. Här sticker folk fram huvudet bakom skrivborden och vill hjälpa till när jag mumlar att jag inte förstår något.

Hennes huvudsakliga arbetetsuppgift är att sköta ekonomin kring leverantörsreskontran. Men hon sköter även reception och växel, och även felanmälan vissa tider under dagen.

Kvinnorna är varandras likheter i mycket

De bubblar av energi, gillar att träna och älskar djur. Linda har två abessinierkatter och Marie älskar hundar och är utställnings- och bruksdomare på hunduställningar. Det som skiljer dem allra mest är kanske extrajobbet som en av dem har.

Mari berättar att hon utöver jobbet på Ramunderstaden även fungerar som familjehem. Det betyder att hon tar emot barn som av olika anledningar inte kan bo hos sina föräldrar.

– För mig är det självklart. Jag har jobbat som barnflicka och au pair och känner att jag har mycket att ge. Därför började jag med det här och har nu i nio år tagit hand om barn som behöver ett nytt hem.

Marie och Linda träffar du i Bobutiken på Margaretagatan 23. Där jobbar även övrig personal inom ekonomi och lokalvård, och även uthyrningsansvariga Karin.

Array