I lördags var Ramunderstaden på plats vid Bodagen i Söderköping. Under fyra hektiska timmar tog vi och de andra utställarna emot närmare tusen besökare. Vi var där för att prata om de kommande lägenheterna på Vikingavallen och för att hålla två föreläsningar om hur vi arbetar med energieffektivisering.

– Det var en trevlig mässa och vi är väldigt nöjda, säger fastighetschef Niklas Jensen som var på plats tillsammans med vd Caroline Ring. Med en relativt liten lokal och många besökare blev det högt tryck hela tiden.

Under dagen fick vi många frågor om Vikingavallen. De flesta undrade när vi skulle komma igång och när de kunde flytta in. Överklagan av bygglovet avslogs nyligen av Länsstyrelsen, så nu väntar vi på en uppdaterad tidplan från hustillverkaren JSB. Därför kan vi inte säga mer än att vi hoppas kunna starta med markarbetet under sommaren och byggandet framåt hösten.

Andra frågor handlade om varför det är två etapper, istället för en. Svaret är att husen i den första etappen är så kallade nyckelfärdiga hus, upphandlade via SABO, där allt redan är färdigt. Det gör dem kostnadseffektiva och snabba att bygga. För att skapa ett större utbud har vi valt att komplettera dem med andra typer av lägenheter. Husen i den andra etappen behöver arkitektritas och göras iordning från grunden, vilket också tar mer tid.

Bodagen är ett samarbete mellan Serander Fastighetsförmedling och Handelsbanken i Söderköping. Vill du läsa mer om Vikingavallen och göra en intresseanmälan hittar du all information på vår projektsida.