Projektledare Jennifer Klanghammar, RamunderstadenDen 1 november säger vi välkommen till ett nytt ansikte. Jennifer Klanghammar är nyinflyttad Söderköpingsbo och snart även projektledare på Ramunderstaden.

Jennifer Klanghammar är på papperet Construction Work Manager. Hon säger att utbildningen hon gick är en variant av byggnadsingenjörsprogrammet, inriktad mot produktion – inte konstruktion.

”Jag föredrar att vara med i processen och leda den, till skillnad från att sitta vid datorn och räkna. På Ramunderstaden kommer Stefan Karlsson och jag att leda projekten kring nybyggnation och rot, alltså renovering, ombyggnad och tillbyggnad.”

Närmast kommer Jennifer från ett projektledarjobb på WSP. Där har hon arbetat som konsult mot uppdragsgivare inom kommuner, landsting och privata företag. En av de saker hon ser fram mot nu är att kunna fokusera på en uppdragsgivare och att växa med den.

”Tidigare har jag jobbat mot många beställare. Nu blir jag själv beställare och kan fördjupa mig i rollen på ett helt annat sätt.”

Hon berättar att magkänslan säger att både Ramunderstaden och byggbranschen är rätt väg för henne. ”Extra kul är det att spräcka fördomen att kvinnor inte platsar i branschen, för det gör vi helt klart.”

Utanför jobbet märks det stora inredningsintresset, som har vuxit fram de senaste åren. ”Det är svårt att ha ett inredningsintresse när man är student och inte har några pengar. I somras flyttade jag till ett hus i Söderköping, så nu är det mycket att fixa till och många second hand-rundor.”

Välkommen till Söderköping och oss, Jennifer!

Array